03Apr10:0014:00OJC

Details

Oostelijke Jeugd Competitie

De Oostelijke Jeugd Competitie, wat is dat?

De Oostelijke Jeugd Competitie (OJC) is in 2007 gestart met als belangrijkste doelstelling om nieuwe jeugdrenners op een laagdrempelige wijze in contact te brengen met de wedstrijdsport.
Vooral voor beginnende jeugdwielrenners is het praktisch om via de OJC te proeven aan het rijden van wedstrijden. En dan niet alleen tegen je clubgenoten, maar ook tegen renners van andere verenigingen. Dit maakt de stap naar de “grotere” jeugdwedstrijden zeker gemakkelijker. Verder is het voor alle renners ook leuk om naast de losse jeugdwedstrijden in het weekend ook een reeks van regionale wedstrijden in competitieverband te rijden, met dus een echt eindklassement.
De wedstrijden worden verreden op parcoursen van de deelnemende verenigingen uit District Oost.

Reglement Oostelijke Jeugd Competitie
Aanmelden
De jeugdrenners schrijven zich via hun eigen vereniging in voor de OJC. De jeugdsecretaris of centrale contactpersoon bij de deelnemende vereniging krijgt van het OJC-bestuur een schrijven hierover, zodat de renners centraal worden aangemeld.

Indeling divisies
Er wordt gereden in vier Divisies: A, B, C en D (dit aantal staat vast).
Indeling in de verschillende divisies wordt bepaald op basis van de gereden tijd bij de tijdrit (proloog). De (tijd)snelste renners worden ingedeeld in divisie A en de minst snelle renners in divisie D.

Wanneer je de eerste wedstrijddag niet aanwezig kunt zijn, word je door de organisatie in overleg met je trainer ingedeeld.

Licentie
Alle deelnemers dienen ten minste in het bezit te zijn van een Startlicentie van de KNWU om deel te mogen nemen aan de OJC. Bij inschrijving dient deze te worden getoond. Helaas kunnen renners zonder Startlicentie niet deelnemen.

Renners zijn verplicht een helm en wielerhandschoenen te dragen.

Promoveren en degraderen
De OJC hanteert promotie- en degradatie-regels. Deze regels zijn bedoeld ter motivatie van de renners, en om ervoor te zorgen dat alle renners in de voor hem of haar meest passende Divisie terecht te komen.

De regels voor het promoveren en degraderen luiden als volgt:
1) Per gereden wedstrijd degraderen de laatste 5 renners naar een lagere Divisie (met uitzondering van Divisie D). De eerste 5 renners promoveren naar een hogere Divisie (met uitzondering van Divisie A).
2) Ben je er een keer niet bij dan degradeer je niet meer.
3) Pechgeval of valpartij is degraderen.
4) Voor divisie A en B geldt, lekrijden is een ronde respons (melden bij de jury) en er mag uiterlijk tot 3 ronden voor het einde een wiel gewisseld worden. Dit dient te gebeuren bij start/finish.

De jury heeft ten alle tijde de mogelijkheid een beslissing te herroepen. De jury kan beslissingen nemen die af kunnen wijken van de regels.

Om kans te maken voor het algemeen klassement en einduitslag zijn de volgende regels van toepassing:
Om in aanmerking te komen voor het algemeen klassement mogen de renners 2 wedstrijddagen missen.
Elke renner gebruikt het verzet welke voor zijn categorie van toepassing is (reglement KNWU) (het bestuur heeft de mogelijkheid een verzet controle uit te voeren)
De prijswinnaars moeten aanwezig zijn tijdens de prijsuitreiking op de finaledag. Niet aanwezig betekend geen prijs en dan schuiven de prijzen door.

Tijdens laatste wedstrijddag zal er gestreden worden om het kampioenschap. Er zal worden gereden in divisie verband.
Het eindklassement wordt opgemaakt aan de hand van de uitslag van de Finale. Alle uitslagen worden teruggerekend naar de Categorie in welke de renners normaal volgens de regels van de KNWU zouden zijn ingedeeld.
Voorbeeld: Stel dat een renner cat. 6 in de A divisie 10e wordt en een renner cat. 6 in de B divisie 1, dan krijgt de renner uit de A divisie de eerste plek en de renner uit de B de tweede plek etc.

Per categorie zijn er 5 prijzen te verdienen.

Vaste nummers
De wedstrijden worden met vaste nummers gereden. Bij de inschrijving op de eerste wedstrijd zal het nummer worden uitgedeeld welke het hele seizoen moet worden meegenomen.

We rijden elke wedstrijd met transponders. Voor diegene die geen transponder heeft zijn er leen cq huur transponders aanwezig.

Inschrijfkosten
Inschrijfkosten voor de gehele competitie bedragen dit jaar € 10– . Graag gepast betalen.

Aanwezigheid
Alle renners dienen een half uur voor de start van de eerste wedstrijd aanwezig te zijn, ondanks dat we vaste nummers hebben, moet bij elke wedstrijddag de renner (niet de ouders) melden dat hij/zij aanwezig is. Bij de start om 10 uur dienen dus alle renners om 9:30 uur aanwezig te zijn!
Draaiboek OJC Wedstrijd
Een wedstrijddag van de OJC ziet er als volgt uit

Tijdschema

8:30-9:30: Inschrijving
10:00: Divisie D
10:20: Divisie C
10:55: Divisie B
11:35: Divisie A
12:30: Einde Wedstrijd

Inschrijving
Inschrijfgeld €6,- (alle renners)
Inschrijving: controle van aanmelding (naam, vereniging, leeftijd) en uitdelen van rugnummers
Rugnummers zijn verdeeld per vereniging. De rugnummers zijn gesorteerd in enveloppen zodat het aanmelden vereenvoudigd wordt. Nummers zichtbaar en rechts (!) bevestigen (check vooraf bij start wedstrijd door jury!)
Indeling in divisies (A, B, C en D) geschiedt op basis van de resultaten van de tijdrit.

Divisie A 40km (Niewelingen + Cat 7)
Divisie B 23km (cat 5 en 6)
Divisie C 14km (cat 3 en 4)
Divisie D 7km (cat 1 en 2)

Bijzonderheden
EHBO (organiserende vereniging is verantwoordelijk)
Kleedkamers?
Controle parcours (schoon, veilig)
Muziek?

Uitslagen: na afloop van elk criterium worden de uitslagen zo snel mogelijk verwerkt. Wanneer de transponders goed functioneren, kan dit snel gerealiseerd worden.

De draaiboeken van de 1ste wedstrijddag en de finale zijn iets uitgebreider. Op de 1ste wedstrijddag worden de criteriums voorafgegaan door de tijdritten ter bepaling van de indeling op basis van de 4 Divisies.
Tijdens de finale wordt ook nog een ploegentijdrit gereden. In de tussentijd wordt de eindstand van het OJC klassement opgemaakt en gedeeld. Na de ploegentijdrit wordt van zowel het klassement als de ploegentijdrit zelf een podium gemaakt en de prijzen uitgereikt (zie reglement).

Meer

Tijd

(Zondag) 10:00 - 14:00(GMT+00:00)