Update omtrent het coronavirus (Covid-19)

Beste leden,

Er zijn veel ontwikkelingen omtrent het coronavirus, we willen jullie daarom graag informeren over wat dit allemaal inhoudt voor onze club.

Maatregelen vanuit het kabinet;

  • Kinderen en jongeren krijgen vanaf 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden).
  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten.
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
  • Gemeenten maken hierover afspraken met sportverenigingen en buurtsportcoaches; er kunnen daardoor verschillen tussen gemeenten ontstaan.
  • Evenementen vormen helaas een risico op te snelle en te brede verspreiding van het virus. Het huidige verbod op evenementen met vergunnings- en meldplicht wordt verlengd tot 1 september.

Gevolgen voor RTC de Stofwolk algemeen;
–        Alle georganiseerde evenementen door de Stofwolk zullen tot 1 september worden afgelast, denk hierbij aan de ZAC en de Ronde van Neede, etc.
–        Verder zullen alle andere clubbijeenkomsten zoals ritten, events en vergaderingen tot 20 mei worden opgeschort.
–        Dit betekent met uitzondering van de georganiseerde trainingen voor de jeugd dat er geen gebruik van ons parcours en clubgebouw mag worden gemaakt, we willen dan ook iedereen vragen zich hier aan te houden,

Gevolgen voor RTC de Stofwolk jeugd;
–      Het clubgebouw zal gesloten blijven.
–      RTC de Stofwolk kan helaas niet voorzien in omkleed- en douchegelegenheid.
–      Kinderen en jongeren dienen vanaf huis de benodigde sportdrank en voeding mee te nemen.
–      Trainingen voor kinderen t/m 12 jaar zullen weer worden gegeven vanaf 29 april op de bestaande vaste trainingsdagen en trainingsuren.
–      De training voor de groep 13 tot en met 18 jaar zal via de trainingsapp gecommuniceerd gaan worden op welke wijze inhoudelijk wel-niet getraind zal gaan worden.
–      Ouders en bezoekers zijn (helaas) niet op het wieler- en skeelerpark toegestaan.
–      Kinderen kunnen tot aan de poort van het complex worden gebracht en gehaald.
–      Bij nood en/of pechgeval zal de trainer beslissen welke vervolgactie wordt ondernomen.
–      De trainer is verantwoordelijk voor het openen en sluiten van het wieler- en skeelerpark.
–      Indien nodig kan de trainer kinderen naar ‘huis’ sturen indien zij zich niet conformeren aan de richtlijnen van het RIVM en/of de instructies van de trainer.
–      De mogelijkheid bestaat dat wanneer geen juiste invulling gegeven kan gaan worden aan de training, de training alsnog geannuleerd zal worden.
–        Leden en/of trainer die verkouden/koorts/ziek zijn zal niet deel mogen nemen aan de training.
–        1.5 meter afstand betekent dus ook geen groepsvorming vooraf, dit geldt zowel binnen als buiten ons wieler- en skeelerpark.
–        Trainingen worden alleen gegeven door trainers van de Stofwolk.
–        Met uitzondering van de georganiseerde trainingen, mag er geen gebruik worden gemaakt van het wieler- en skeelerpark.

Aan alle leden blijf gezond, pas goed op jullie zelf en op jullie dierbaren.

Meer informatie over het Coronavirus
Meer algemene informatie over het Coronavirus vindt je op de website van het RIVM (https://www.rivm.nl/nieuws). Meer sportgerelateerde informatie over het virus vindt je op de website van NOC*NSF https://nocnsf.nl/.

Met sportieve groet,

Dagelijks bestuur RTC de Stofwolk