Vooraankondiging RTC De Stofwolk ZAC 2018

Op dinsdag 3 april start de Zomeravondcompetitie (ZAC) 2018. Deze competitie wordt in 2018 in een ander jasje gestoken dan als voorgaande jaren. Komend jaar wordt er in 2 categorieën gestreden om een leiderstrui, een sprinttrui in het sprintklassement en een tijdrijdersprijs voor de snelste ronde in 2018.

De jurering vindt plaats op basis van transponders. Als je geen transponder hebt dan kun je via www.mylaps.nl je eigen transponder huren (voor een geheel jaar). Wil je eerst een paar keer een transponder uitproberen, dan zijn er beperkt transponders beschikbaar welke voor €2,- per keer kan huren.

Per wedstrijd worden de eerste 10 renners per categorie die meedoen om het klassement geklasseerd. De nr 1 krijgt 10,1 punten, de nr 2 krijgt 9 punten, de nr 3 krijgt 8 punten, enz.

Er wordt strikt om 19.05 uur gestart. Alle renners dienen dan ook om 19.05 uur opgesteld te staan bij start / finish. Het is beslist niet toegestaan om voor 19.00 uur de wielerbaan te betreden, dit i.v.m. jeugdtrainingen.

Er staan 23 wedstrijden op de kalender, waarvan de beste 15 uitslagen meetellen voor het klassement. Renners wordt op deze wijze de mogelijkheid geboden een ZAC klassement te rijden en zich ook te focussen op het programma van de KNWU wedstrijden.

Nadere informatie volgt in maart en allen tot ziens op onze competitie.

Met sportieve groet,

Organisatie ZAC