Ook dit jaar organiseert RTC De Stofwolk weer haar befaamde Zomeravondcompetitie (afgekort ZAC). Het is dé manier om je conditie op wedstrijdniveau te brengen en te houden en om wedstrijdervaring op te doen. De eerste wedstrijd in deze competitie start dinsdag 3 april 2018. Op dinsdag 4 september is de finale met aansluitend de prijsuitreiking en een heerlijke barbecue voor alle deelnemers.

De Stofwolk organiseert de Zomeravondcompetitie voor zowel eigen leden als renners van andere verenigingen. Wanneer je in bezit bent van een basislicentie van de KNWU of een wedstrijdlicentie kun je deelnemen.
De ZAC wordt mogelijk gemaakt door een keur aan sponsoren. Dit jaar zijn de shirt sponsoren; East Group BV en Van Os Orthodontist.

Zij sponsoren de eindklassementen en stellen de leiderstruien voor de klassementsleider en het sprintklassement beschikbaar. Met deze leiderstruien geeft de organisatie de competitie een extra dimensie. Dankzij de opvallende truien worden de leiders extra goed in de gaten gehouden én moeten dus nog harder vechten om hun koppositie te behouden! Na elke wedstrijd worden de drie beste renners op de foto gezet, gepubliceerd op de site van De Stofwolk en zullen ze schitteren op Facebook.

Inschrijven
Voor elke wedstrijd moet je je inschrijven. Dit kan tot 10 minuten voor de start van de wedstrijd. Wil je de hele competitie meerijden, dan betaal je als lid van De Stofwolk € 5,- inschrijfkosten. Leden van andere verenigingen betalen € 15,-. De inschrijfkosten zijn inclusief de bijdrage voor het vaste rugnummer waarmee je rijdt. Ben je geen lid van De Stofwolk en wil je je voor één losse avond inschrijven, dan betaal je € 5,-.
Je kunt je voor de gehele competitie voorinschrijven. Doe dit vóór 1 april aanstaande door een mail te sturen naar zac@stofwolk.nl. Vermeld in de mail je naam, categorie, transpondernummer (indien in bezit) en vereniging.

Transponder huren
De jurering vindt plaats op basis van transponders. Transporders zijn te huur via www.mylaps.nl (voor een geheel jaar). Wil je ontdekken of wedstrijden rijden jouw ding is, een paar keer meerijden maar nog geen transponder huren voor een jaar? De Stofwolk heeft 15 transponders beschikbaar. Bij de inschrijving zijn ze á € 2,- per keer te huur. Wel vragen we je (basis)licentie als borg.
Besluit je zonder transponder deel te nemen aan de wedstrijd, dan meld je dit vooraf aan de jury. Je wordt dan niet opgenomen in het klassement.

Algemeen klassement
We strijden in twee categorieën, de A- en de B-categorie. In de A-categorie starten Eliterenners, Amateurs, Sportklasse, Beloften en Junioren. In de B-categorie rijden Nieuwelingen, Dames, Meisjes categorie 6, Jongens categorie 7 en renners met een Basis Licentie. Per categorie zijn er elke wedstrijd klassementspunten te verdienen voor de eerste 10 renners. De nummer 1 krijgt 10 punten, de nummer 2 krijgt 9 punten, de nummer 3 krijgt 8 punten, enz.

Sprinttrui
Iedere wedstrijd wordt er in ronde 15 een tussensprint gehouden. Na 12 ronden wordt de tussensprint aangekondigd. Er wordt in dit klassement geen onderscheid gemaakt tussen de categorieën. De nummer 1 krijgt 3 sprintpunten, nummer 2 krijgt 2 sprintpunten en de nummer 3 krijgt 1 sprintpunt. De sprinttrui zit om de schouders van de renner met de meeste sprintpunten.

Prijzengeld klassementen
De sponsoren stellen prijzen beschikbaar voor de verschillende klassementen. Ze worden op dinsdag 4 september uitgereikt tijdens de afsluitende barbecue. Voor het algemeen klassement zijn de prijzen per categorie: € 50,- voor de winnaar, € 40,- voor de nummer 2, € 30,- voor de nummer 3, € 20,- voor de nummer 4 en € 10,- voor de nummer 5.
De winnaar van de sprinttrui krijgt € 30,-.

Tijdrijderscup
Naast het algemeen en het sprintklassement is er ook nog de Tijdrijderscup. Door het toepassen van Mylaps worden alle rondetijden nauwkeurig bijgehouden. Voor de renner met de snelste rondetijd van het jaar is er naast de eer, een prijs van € 30,-.

X